Een kunstproject in het buitenland!

Het bouwministerium van Baden – Württemberg, heeft de KunstPiloot opdracht gegeven om met haar leerlingen een mobilé te creëren voor het prachtig nieuwe universitair kinder- en jeugdziekenhuis dat gerealiseerd wordt in Freiburg, DE.

Bekijk het project

Stichting BOOR…wegens succes herhaald!

De samenwerking met Stichting BOOR verliep zo prettig dat een volgende creatieve vraag ook bij de KunstPiloot werd neergelegd; kan de KunstPiloot een geschenk realiseren voor de komende 350 jubilarissen van de stichting?

Bekijk het project

Stichting BOOR

Leerlingen van SO De Piloot, SBO Cornelis Leeflang, OBS Het Landje, OSG Hugo de Groot en VSO Herenwaard vertegenwoordigen met hun kunstwerken de vijf sectoren van Stichting BOOR. Het vijfluik werd op 4 juli 2019 onthuld door wethouder Kasmi van Cultuur en Onderwijs in Museum Rotterdam en is tot 1 september 2019 daar te bewonderen voordat het zijn definitieve bestemming bereikt.

Bekijk het project

Ret

De KunstPiloot maakte met 88 leerlingen van vijf scholen in de gemeenten langs de Hoekse Lijn een kunstwerk op aluminium. Het vijfluik is tien meter lang en symboliseert de verbondenheid van de vijf gemeenten door de vernieuwde metrolijn B.

Bekijk het project

De Onderwijsinspectie

Ook in 2017 vroeg de Onderwijsinspectie of de KunstPiloot met haar leerlingen werken wilde maken voor het rapport "De staat van de Leerling". Dit keer was het thema de ideale leerkracht. De werken werden ook geexposeerd in Museum Boijmans van Beuningen tijdens de tentoonstelling "Gek van Surrealisme".

Bekijk het project

Flexus Jeugdplein wordt Enver

Wat leuk: Flexus Jeugdplein wil nog een keer kunstwerken laten maken door de KunstPiloot! Leerlingen van Openluchtschool de Recon en SO De Piloot ontwierpen 24 fantasiedieren en deze werden -tig keer vergroot. Deze versieren sindsdien alle gangen van het vernieuwde pand aan de Heindijk, Rotterdam.

Bekijk het project

Radder

Voor Radder Horecare hebben groepen 8b en 8c van SO De Piloot 6 panelen bewerkt van 12 meter in totaal.

Bekijk het project

Museum Boijmans Van Beuningen

Geweldig dat Museum Boijmans Van Beuningen open staat voor het concept van de KunstPiloot. Zij zegt daarom toe dat de leerlingen die kunst maken voor De Onderwijsinspectie mogen exposeren in hun Kunst Studio.

Bekijk het project

Giovanni van Bronckhorst Stichting

Voor het Feyenoordgala 2016 maakten 60 leerlingen van de sport en leerclub van Giovanni van Bronckhorst en zijn vrouw Marieke een bijzonder beeldje. Er kwam cement, kroketbakjes uit de Feyenoordkantine en elektriciteitsdraad aan te pas...!

Bekijk het project

Het Openbaar Ministerie

Het Ressortsparket Den Haag wilde haar verbouwing een bijzondere finishing touch geven met 24 reusachtige lino-werken van groep 8a en 8b van SO De Piloot. De leerlingen kregen ook een rondleiding en mochten kijken in een rechtszaal.

Bekijk het project

De Onderwijsinspectie

Soms heb je het geluk dat je wordt benaderd door opdrachtgevers. Zo kwam ik in 2015 in contact met De Inspectie van het Onderwijs of kortweg; De Onderwijsinspectie. Zij wilden het speciaal onderwijs een stem laten hebben in hun jaarlijkse onderzoeksrapport "De Staat van de Leerling". Dat is gelukt: afbeeldingen van de leerlingen met hun kunstwerk fleurden het rapport op. Thema: 'De droomschool'.

Bekijk het project

Orthopedagogische Praktijk Elske Algra

Groep 7 van SO de Piloot maakte linosnedes van kinderen en bootjes want de praktijk houdt zich bezig met kinderen en is gevestigd in Sneek. Alle werken hingen een tijdje in de Kunsthal tijdens de expositie 'A Museum of Everything'. Wat hebben we genoten van de opening!

Bekijk het project

de Kunsthal

Ruim 80 leerlingen exposeren in de Kunsthal tijdens de tentoonstelling 'A Museum of Everything'. Elke klas kreeg haar eigen opening. Er werd zelfs gefilmd door Open Rotterdam!

Bekijk het project

ODS Metering Systems

Spannend! De KunstPiloot bestaat nog geen half jaar en krijgt de opdracht om linosnedes te maken voor een kantoorpand in Dubai.

Bekijk het project

Second Degree

Second Degree, een hip Linked in bedrijf in Rotterdam, wilde graag 26 kunstwerken. Twee groepen gingen aan de slag en er ontstonden prachtige zelfportretten en strakke linopatronen.

Bekijk het project

Flexus Jeugdplein

Flexus Jeugdplein gaf mij in 2013 mijn eerste opdracht om haar ontvangsthal door mijn leerlingen te laten pimpen. Dit werd een groot succes!

Bekijk het project