Uitdaging

De Onderwijsinspectie wilde net als in 2016 afbeeldingen van de kunstwerken gebruiken ter illustratie van hun onderzoeksrapport De Staat van de Leerling. Op deze manier werd het speciaal onderwijs vertegenwoordigd in het landelijke onderzoek naar de staat van het nederlandse onderwijs.
Bekijk het online magazine

 

 

De kunstwerken

Ik bedacht dat de werken moesten kunnen staan omdat ze ook geëxposeerd zouden worden in de grote ruimten van het congres De Staat van het Onderwijs. Hierdoor bewerkten de leerlingen een voor- en een achterkant.  We lieten ons voor de voorkant inspireren door Salvador Dali’s Een paar met hoofd vol wolken en voor de achterkant door Rene Magrittes Le miroir vivant. 

Leerlingen van VSO Het Passer College maakten elk een silhouet van zichzelf en leerlingen van SO De Piloot maakten 2-luiken die mooi op de grote tafels van het congres konden staan. Aan een kant schilderden de leerlingen de wereld van hun droomleraar en aan de andere schreven zij woorden à la René Magritte.

 

Expositie Museum Boijmans

Museum Boijmans van Beuningen vond het concept van de KunstPiloot zo sympathiek dat zij de kunstwerken graag wilde exposeren in hun Kunst Studio; jippie! Daarom moesten de werken niet alleen passen in het thema De ideale leerkracht van De Onderwijsinspectie maar óók bij de actuele tentoonstelling van het museum: Gek van Surrealisme. Een hele uitdaging!

Op 14 februari 2017 was er een grandioze opening om de bijzondere kunstwerken open te stellen voor publiek. De kunstenaars hadden hun familie, vrienden en buren meegenomen om het speciale moment mee te vieren. Er was veel pers en na het officiële gedeelte, kregen de kunstenaars en hun families een rondleiding door het museum om de werken te bekijken die als inspiratiebronnen hadden gediend van hun kunstwerk.

STICHTING JARIGE JOB

De opbrengst van dit project is geschonken aan Stichting Jarige Job. Deze stichting heeft als doel dat elk kind in Nederland zijn verjaardag kan vieren. Kinderen. Zij is landelijk actief en werkt samen met maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor de meest kwetsbare kinderen van de nederlandse samenleving. Zij krijgen op hun verjaardag een verjaardagsbox.

Natuurlijk bezochten de kunstenaars Stichting Jarige Job en overhandigden zelf de cheque.

Dit project leverde veel publiciteit op in kranten, onderwijsmagazines en zelfs tv!

Bekijk andere projecten

Een kunstproject in het buitenland!

Het bouwministerium van Baden – Württemberg, heeft de KunstPiloot opdracht gegeven om met haar leerlingen een mobilé te creëren voor het prachtig nieuwe universitair kinder- en jeugdziekenhuis dat gerealiseerd wordt in Freiburg, DE.

Bekijk het project

Stichting BOOR…wegens succes herhaald!

De samenwerking met Stichting BOOR verliep zo prettig dat een volgende creatieve vraag ook bij de KunstPiloot werd neergelegd; kan de KunstPiloot een geschenk realiseren voor de komende 350 jubilarissen van de stichting?

Bekijk het project
Bekijk alle projecten

OOK SAMEN EEN PROJECT STARTEN? NEEM CONTACT OP!

Ik wil samenwerken!