Flexus Jeugdplein 2013

In 2013 was ik groepsleerkracht van een groep pittige jongens. Zij konden wel een gezamenlijk doel gebruiken en ook een moment of fame…Ik bedacht een oplossing die eind 2015 de basis werd voor de oprichting van de KunstPiloot: leerlingen uit het speciaal onderwijs maken kunst op maat voor een organisatie. Eenmaal klaar bezoeken zij de organisatie en overhandigen zij persoonlijk de opbrengst van hun kunstwerken aan een goed doel voor kinderen.

Het project had een positieve werking op alle betrokken partijen en er volgden er meer. Om ook kunstprojecten te doen met leerlingen buiten mijn eigen school, richtte ik de KunstPiloot op. Ook deze projecten werden een succes en er volgden zelfs exposities in Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal. In 2016 werd de KunstPiloot genomineerd voor de RET Aardig Onderweg Award.

De prettige samenwerking met Flexus Jeugdplein kreeg in 2017 een vervolg.

 

 

 

Gepimpte ontvangsthal

Doel van deze opdracht was de ontvangsthal aan de Eendrachtsweg op te vrolijken. We lieten ons inspireren door Karel Appel en de leerlingen maakten 12 kleurrijke schilderijen. Daarnaast pimpten we 12 houten stoelen. We beplakten ze niet alleen met gekleurd crêpe papier maar doorboorden ze ook om er met wol doorheen te kunnen gaan. Origineel en stoer. Precies wat mijn leerlingen nodig hadden en de ontvangsthal ook!

 

Rode neus

De opbrengst van dit project overhandigden de leerlingen aan Cliniclowns. Er kwam een ambassadeur naar de klas die vertelde wat Cliniclowns allemaal doet. Een paar maanden later kreeg dit project de rode neus van de Cliniclowns. Het kunstproject werd in 2013 door Cliniclowns genomineerd als meest originele project om geld op te halen voor hun organisatie.

BEKIJK MEER PROJECTEN

Een kunstproject in het buitenland!

Het bouwministerium van Baden – Württemberg, heeft de KunstPiloot opdracht gegeven om met haar leerlingen een mobilé te creëren voor het prachtig nieuwe universitair kinder- en jeugdziekenhuis dat gerealiseerd wordt in Freiburg, DE.

Bekijk het project

Stichting BOOR…wegens succes herhaald!

De samenwerking met Stichting BOOR verliep zo prettig dat een volgende creatieve vraag ook bij de KunstPiloot werd neergelegd; kan de KunstPiloot een geschenk realiseren voor de komende 350 jubilarissen van de stichting?

Bekijk het project
Bekijk alle projecten

OOK SAMEN EEN PROJECT STARTEN? NEEM CONTACT OP!

Ik wil samenwerken!