De Onderwijsinspectie

Soms heb je het geluk dat je wordt benaderd door opdrachtgevers. Zo kwam ik in 2015 in contact met De Inspectie van het Onderwijs of kortweg; De Onderwijsinspectie. Zij wilden het speciaal onderwijs een stem laten hebben in hun jaarlijkse onderzoeksrapport “De Staat van de Leerling”. Dat is gelukt: afbeeldingen van de leerlingen met hun kunstwerk fleurden het rapport op. Thema: ‘De droomschool’.
Bekijk het online magazine!

Opdracht
'De Droomschool'

Maak met een klas kunstwerken met als thema ‘De droomschool’. Illustraties van de werken worden gebruikt in het magazine ‘De Staat van de leerling’ en de werken zelf worden geëxposeerd tijdens het congres ‘De Staat van het Onderwijs’. Met dit thema ben ik eerst zelf aan de slag gegaan en heb verschillende proeven gemaakt. Uiteindelijk heb ik een geslaagde proef omgezet in een opdracht voor mijn leerlingen. Belangrijk is dat de opdracht kaders geeft maar vooral ook ruimte voor eigen ideeen en interpretaties. Het thema droomschool ging leven tijdens het maken van de kunstwerken. Hoe zou jouw school eruit zien als je deze helemaal zelf kon bedenken en alles was mogelijk? Leuk om over te fantaseren!

IN DE KUNSTHAL

In de periode dat wij aan dit kunstproject werkten, was er een prachtige tentoonstelling in De Kunsthal: ‘A museum of Everything’. Hierin werd een groots en toonaangevend overzicht gepresenteerd van meer dan honderd onafhankelijke en niet-academische kunstenaars uit de 19e, 20e en 21e eeuw van over de hele wereld. Aangezien de leerlingen uit groep 7c ook niet-academisch geschoolde kunstenaars zijn, mochten zij met hun werk tijdens de tentoonstelling exposeren in de Kunsthal. De klas kreeg een eigen opening en een rondleiding in de Kunsthal EN werden gefilmd door Open Rotterdam. Een te gekke ervaring!

Kunstpiloot opening in Boijmans van Beuningen

Eergisteren opende een tentoonstelling van de kunstenaars van het Passer College en de Piloot in de Kunst Studio van Museum Boijmans van Beuningen. De opening was een groot succes!De kinderen maakten silhouetten van hun docenten. Deze werden daarna surrealistisch beschildert.Er was veel belangstelling van familie, bekenden en pers. Na de opening kregen de kunstenaars met hun ouders een rondleiding door de tentoonstelling 'Gek van surrealisme' zodat ze de werken waarop hun eigen kunstwerk gepasseerd is in het echt konden zien. De kunstenaars moesten wel even wennen aan alle belangstelling maar genoten zichtbaar van deze unieke gebeurtenis.De tentoonstelling is onderdeel van het project De KunstPiloot.

Geplaatst door Overschie010 op donderdag 16 februari 2017

Ik kan het niet geloven: mijn kleurrijke duizendpoot in een museum!

BIJ DE ONDERWIJSINSPECTIE

Nadat de werken even te zien waren tijdens het congres “De Staat van het Onderwijs”,  kregen deze hun definitieve plek in het kantoorpand van de Onderwijsinspectie. De leerlingen gingen er op bezoek en werden er feestelijk onthaald. In een grote vergaderzaal gingen zij in gesprek met alle werknemers en de directeur, Arnold Vonk. Toen de taart en limonade op was, kregen zij een rondleiding door het pand en konden ze zien hoe hun werken het kantoor opfleurden. We maakten veel foto’s en de leerlingen gaven onder grote belangstelling uitvoerig uitleg over hun werk.

STICHTING KINDERKAMPEN ROTTERDAM

De opbrengst van dit project is geschonken aan Kinderkampen Rotterdam. Stichting Kinderkampen Rotterdam biedt kinderen en tieners, die niet op vakantie kunnen om wat voor reden dan ook, de kans op een leuke vakantie in Nederland.

BEKIJK MEER PROJECTEN

Een kunstproject in het buitenland!

Het bouwministerium van Baden – Württemberg, heeft de KunstPiloot opdracht gegeven om met haar leerlingen een mobilé te creëren voor het prachtig nieuwe universitair kinder- en jeugdziekenhuis dat gerealiseerd wordt in Freiburg, DE.

Bekijk het project

Stichting BOOR…wegens succes herhaald!

De samenwerking met Stichting BOOR verliep zo prettig dat een volgende creatieve vraag ook bij de KunstPiloot werd neergelegd; kan de KunstPiloot een geschenk realiseren voor de komende 350 jubilarissen van de stichting?

Bekijk het project
Bekijk alle projecten

OOK SAMEN EEN PROJECT STARTEN? NEEM CONTACT OP!

Ik wil samenwerken!