RET, Hoekse Lijn

Maar liefst 88 leerlingen van de Jozefschool uit Hoek van Holland, SBO De Parasol uit Maassluis, Het Spectrum uit Vlaardingen, SO De Gelinckschool uit Schiedam en VSO Het Passer College uit Rotterdam werkten vol enthousiasme 5 lessen aan hun kunstwerk. Alle werken samen vormen een kunstwerk van tien meter lang. Dit verbeeldt de verbondenheid van de vijf gemeenten door de vernieuwde metrolijn B.

Op 9 februari 2018 onthulde burgemeester Aboutaleb samen met de leerlingen het tien meter lange kunstwerk. Dit was het startsein van het 50-jarig jubileumfeest van de RET-metro. Uiteindelijk komt het werk op de remise ‘s-Gravenweg te hangen zodat het tijdens de opendagen van de RET door iedereen te bewonderen is.

 

Vijf kunstwerken vormen een geheel

Elke klas bewerkte een aluminium paneel met hamers en spijkers, waterpistolen gevuld met verf, katapulten en spuitbussen. Dat was nieuw, spannend en anders! Wat hadden de leerlingen een lol! Tenslotte heeft elke leerling zijn eigen handtekening aangebracht. En op elk paneel zie je een stukje van de nieuwe metrolijn in de vorm van een aluminium strook. Zo vormen de vijf kunstwerken een geheel.

 

Het Daniel den Hoed fonds

De opbrengst van dit kunstproject schenken de leerlingen aan het Daniel den Hoed fonds. Dit fonds zet zich specifiek in voor het werven van geld voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Vijf scholen

Voor dit project werden 5 scholen langs de Hoekse Lijn geselecteerd en er ontstond een gedreven samenwerking met juf Ymke van de Jozefschool (Hoek van Holland), juf Ashley van SBO De Parasol (Maassluis), juf Jose van Het Spectrum (Vlaardingen), juf Myrthe van SO Gelinckschool (Schiedam) en meneer Frits van VSO Het Passer College (Rotterdam) .

Open Rotterdam maakte een film van de onthulling!

Bekijk andere projecten

Een kunstproject in het buitenland!

Het bouwministerium van Baden – Württemberg, heeft de KunstPiloot opdracht gegeven om met haar leerlingen een mobilé te creëren voor het prachtig nieuwe universitair kinder- en jeugdziekenhuis dat gerealiseerd wordt in Freiburg, DE.

Bekijk het project

Stichting BOOR…wegens succes herhaald!

De samenwerking met Stichting BOOR verliep zo prettig dat een volgende creatieve vraag ook bij de KunstPiloot werd neergelegd; kan de KunstPiloot een geschenk realiseren voor de komende 350 jubilarissen van de stichting?

Bekijk het project
Bekijk alle projecten

OOK SAMEN EEN PROJECT STARTEN? NEEM CONTACT OP!

Ik wil samenwerken!