Stichting BOOR

Leerlingen van SO De Piloot, SBO Cornelis Leeflang, OBS Het Landje, OSG Hugo de Groot en VSO Herenwaard vertegenwoordigen met hun kunstwerken de vijf sectoren van Stichting BOOR. Het vijfluik werd op 4 juli 2019 onthuld door wethouder Kasmi van Cultuur en Onderwijs in Museum Rotterdam en is tot 1 september 2019 daar te bewonderen voordat het zijn definitieve bestemming bereikt.

Missie

De kunstwerken moesten niet alleen de hal van het hoofdkantoor van Stichting BOOR opfleuren maar ook haar missie onderstrepen: het opleiden van kinderen tot wereldburgers die een bijdrage leveren aan een rechtvaardige samenleving. Mission accomplished: de leerlingen overhandigden tijdens de onthulling € 3.000 aan goede (kinder-) doelen EN het publiek vond de werken prachtig!

Vijf scholen, vijf kunstwerken

De leerlingen maakten in de eerste les een kleurige achtergrond met acrylverf en graffitispuitbussen op doek. Vervolgens ontwierpen zij onderdelen van plastic die met strijkijzers op de ondergrond zijn aangebracht. Daarnaast maakte elke leerling zijn eigen mini kunstwerk. Deze verbinden de vijf afzonderlijke kunstwerken met elkaar. De vijf doeken zijn met elastieken in aluminium frames gespannen.

De goede doelen

De opbrengst van dit project gaat naar Stichting Kinderkampen Rotterdam en Stichting Big Brothers and Sisters of Rotterdam. Stichting Kinderkampen Rotterdam biedt kinderen en tieners, die niet op vakantie kunnen om wat voor reden dan ook, de kans op een leuke vakantie in Nederland. Stichting Big Brothers and Sisters of Rotterdam heeft als doel alle kinderen in de wereld de mogelijkheid te geven hun talent te ontwikkelen met behulp van een-op-een mentorrelaties.

Museum Rotterdam

De KunstPiloot werkt altijd met drie partijen: opdrachtgevers, scholen en goede doelen voor kinderen. In dit project is een vierde partij betrokken: Museum Rotterdam: een stoer museum midden in de stad. Daardoor kunnen de leerlingen met iedereen die hen lief is de hele zomervakantie naar hun kunstwerk komen kijken. Fijn!

BEKIJK MEER PROJECTEN

Een kunstproject in het buitenland!

Het bouwministerium van Baden – Württemberg, heeft de KunstPiloot opdracht gegeven om met haar leerlingen een mobilé te creëren voor het prachtig nieuwe universitair kinder- en jeugdziekenhuis dat gerealiseerd wordt in Freiburg, DE.

Bekijk het project

Stichting BOOR…wegens succes herhaald!

De samenwerking met Stichting BOOR verliep zo prettig dat een volgende creatieve vraag ook bij de KunstPiloot werd neergelegd; kan de KunstPiloot een geschenk realiseren voor de komende 350 jubilarissen van de stichting?

Bekijk het project
Bekijk alle projecten

OOK SAMEN EEN PROJECT STARTEN? NEEM CONTACT OP! IK WIL SAMENWERKEN!

Ik wil samenwerken!